Štihova ulica 1, 1000 Ljubljana +386 (0)1 2311 210 +386 (0)41 361 314 info@lares.si

Notranjsko - kraška, Cerknica

Hiša|Samostojna|223.2 m2|1800|Energetski razred: V izdelavi

SPLOŠNO

 • Dodatno
  Parkirišče Klet Vrt
 • Priključki
  Elektrika Voda Greznica
 • Ogrevanje
  Drva Kamin
 • Luksuz
  Mirna lokacija Lep razgled Bližina narave

OPIS

Posredujemo pri prodaji originalne notranjske vaške hiše iz leta 1800, ki se nahaja v neokrnjeni naravi na robu majhne vasice v neposredni bližini Cerkniškega jezera in vznožja Javornikov. Zadnjih 40 let je bila v posesti lastnika, ki se je obnovi in vzdrževanju posvečal z vso skrbnostjo, zato je hiša ohranila vse arhitekturne značilnosti notranjskega podeželja. Lastnik je v njej bival ob vikendih, občasno pa tudi daljša obdobja, ko se je povečal študijskemu in pisateljskemu delu, ki si ga je krajšal z ribolovom.

Površina dela stavbe 223,20m2, uporabna površina 178,60m2. V spodnjem delu - pritličju se nahaja stilno urejena  dnevna soba – »hiša« s kaminom, iz katere v vhod v manjšo spalnico z dvema posteljama, od dnevnega prostora ločene z drsnimi vrati. Dnevno sobo krasi ročno tesan lesen strop, ki je bil v hiši od samega začetka. V njej je veliko oken s širokimi policami in lesenimi polkni, zato v njej ne manjka svetlobe. Dnevno sobo krasi veliko drobnih detajlov, ki se jim je lastnik posvečal z vso ljubeznijo, zato ustvarjajo občutek tople domačnosti. Na koncu hodnika je razmeroma velika kuhinja, iz katere se ponuja pogled na Cerkniško jezero, ki je, kadar je napolnjeno, le streljaj oddaljeno od hiše. V spodnjem delu je še WC, kopalnica s kadjo, vinska klet in hlev oz. delavnica.

V mansardi je velika delovna soba oz. knjižnica s kaminom in še en prostor približno enake velikosti, ki ga lastnik ni uporabljal, zato bodočemu lastniku dopušča več možnosti ureditve po lastnem okusu in potrebah.

Lastnik bo vso opremo pustil bodočemu lastniku.

S sprednje strani krasita hišo dva lepa portala. Ob njej je nekaj zemljišča, ki omogoča parkiranje štirih avtomobilov. Ne glede na starost in način gradnje hiša ni vlažna. Kritina je solidna. Ogrevanje je na drva oz. elektriko. Odplake so speljane v dvoprekatno greznico.

Zaradi svoje lege je hiša primerna zlasti za tiste, ki se želijo umakniti pred vsakdanjim vrvežem v mir in tišino, bodisi ob koncu tedna, bodisi za stalno. Omogoča številne prostočasne dejavnosti: ribolov, čolnarjenje, pohodništvo, kolesarjenje … Mogoče pa jo je vključiti tudi v različne oblike turizma.

Prijazno vabljeni k ogledu – za vse dodatne informacije smo Vam z veseljem na voljo.

Pogoj prodajalca je, da mu kupec nadomesti polovico stroška za posredovanje, to je v višini 2 % od pogodbene vrednosti in DDV.

KONTAKT

Kontaktirajte agenta in si zagotovite ogled!